Friday Oct 14, 2022

Aflyttet #1 - Pegasus og den forcromede bog

Aflyttet er tilbage til RADARen, og her i først udgave ser vi blandt andet på SPYWARE og telefoner, med særligt blik for PEGASUS, udviklet af det Israelske firma NSO Group. PEGASUS bruges bla. mod aktivister og journalister, og Radar har taget Fathi Al-Abed, formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening’s telefon med ud til DTU, hvor et hold, anført at lektor i cybersikkerhed Christian Damsgaard Jensen, undersøger telefonen for ubudne elektroniske gæster.

Vi har også talt med Likhita Banerji, Amnesty International’s Technology and Human Rights Researcher, der fortæller mere om, hvordan stater bruger overvågning mod deres kritikere, og så er vi på besøg hus etisk hacker Keld Norman fra DUBEX, der giver gode råd om aflytning og efterretningsarbejde.

Og så er der sommerens saga om den forkromede bog, de Cromebook-computere fra Google, som over 40 kommuner bruger til at undervise børn i skolerne med, og som DataTilsynet lukkede ned for, pga. frygt for hvor børnenes data ender i et stort amerikansk styret data-økosystem. Det fik to danske firmaer, Semaphor og Magenta, til at lave et ægte dansk alternativ - vi har talt med gruppen bag.

Og i Datatilsynet, der har man ellers lige givet kommunerne to måneders yderligere brug af Cromebooks, men problemerne er langt fra slut endnu, siger Alan Frank fra Tilsynet, der sammenligner kommunernes hidtidige måde at omgås databehandler-aftaler på med at køre i en bil med affaldssæk over forruden.

Pegasus:
radarmedia.dk/hollandsk-efterret…r-pegasus-spyware/
www.cnet.com/tech/mobile/pegasu…-you-need-to-know/

CLASSROOM+: classroomplus.eu/se-eller-gense-w…a-d-8-september/

Vært: ANDERS KJÆRULFF
Indtaling af intro: Gorm Bull

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013