Friday Oct 14, 2022

Aflyttet #2 - Algoritmiske valg, ansigtsgenkendelse, whistleblowing og techgiganterier

AFLYTTET har besøg af Christine Rosenberg, teknolog og forfatter bag en række noveller om, hvordan teknologien og her især algoritmer kører rundt med os i en datadrevet virkelighed. Og det kan være farligt for demokratiet. 
- Der burde ikke være nogen form for kommunikation fra politikerne på de sociale medier. Når vi interagere med dem på Facebook eller instagram, så bliver vi jo selv profilerede, siger hun.

Læs hendes noveller her: www.kildacat.dk/

Radars chefredaktør Peter Christian Bech-Nielsen har mødt Erika Cheung, whistleblower, der var med til at afsløre den rullekraveklædte Elizabeth Holmes og hendes blod-test firma Theranos. Vi får blandt andet svar på, hvad man skal huske som whistleblower og hvorfor det er så svært at gennemskue fantaster i tech. Og så har whistleblowere fået en helt ny rolle som de, der starter diskussioner.

AFLYTTET har også mødt Henrik Kramselund, datalog og underviser til en snak om, hvordan man håndterer sin omgang med techgiganter som Google. Og der kommer forslag til, hvordan vi kan stå sammen og kræve bedre løsninger fremover. 
Og så har vi talt med Jesper Lund, IT-poltisk forening, om et drakoniske forslag om ansigtsgenkendelse af alle borgere i hele Unionen - måske også DIG, hvis folketinget bliver varme på ideen?

Vært: ANDERS KJÆRULFF
LINKS: ethicsinentrepreneurship.org/who-we-are-update/

ANSIGTSGENKENDELSE I EU: edri.org/our-work/new-eu-law-…d-mass-surveillance/

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20230822