Friday Nov 11, 2022

Aflyttet #5 - Cybersikkerhed. I Danmark?

Aflyttet har været til konferencen 'Cybersikkerhed i Danmark?’ hos Ingeniørforeningen og prøvet at finde ud af, hvorfor der er et spørgsmålstegn bagved en nation, der bryster sig af, at være et af verdens mest digitaliserede lande. Alligevel har statsrevisorerne identificeret 13 samfundskritiske systemer, der ikke vil kunne fungere efter et angreb i en ny rapport og på internationale cybersikkerhedslister er vi en flot nr. 32. 
 
I programmet medvirker Tobias Liebetrau, forsker ved Center for Militære Studier, Torben Ørting Jørgensen, formand for foreningen Folk og Sikkerhed, Mette Nikander, Nix A/S og John Michael Foley, it- og cybersikkerhedsrådgiver, samt politikerne Eva Flyvholm, Enhedslisten og Aaja Chemnitz Larsen, Medlem af Folketinget for Inuit Ataqatigiit. 

Til slut i Aflyttet tager vi en tur på ITU og taler med Carsten Schurmann om noget sær kinesisk musik, han har fundet på en amerikansk valgmaskine, han hackede på DEFCON. Schurmann er ekspert i elektroniske valg, men har ikke de store forhåbninger til, at vi får dem foreløbig. Det handler nemlig om tillid. Den tillid, den er under stærkt pres i filmen KILLCHAIN, der kan ses på HBO, som handler om de maskiner, amerikanere bruger til valg. Vi kan godt afsløre, at de maskiner ikke er særlig gode, og vi har talt med whitehat-hackeren Harri Hursti om, hvorvidt han nogensinde tror, der kommer en sikker valg-maskine. 
 
 
LINKS: 
Rigsrevisorerne har skrevet en rapport hvor 13 systemer er i store problemer: https://www.dr.dk/nyheder/indland/efter-dsb-nedbrud-sidste-weekend-13-samfundskritiske-it-systemer-i-staten-faar
Foreningen Folk og Sikkerhed: https://folkogsikkerhed.dk/
Forsker Tobias Liebetrau, DIIS: https://www.diis.dk/eksperter/tobias-liebetrau
KILLCHAIN: Youtube Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AwSVN_dgio8

Comments (0)

To leave or reply to comments, please download free Podbean or

No Comments

Copyright 2022 All rights reserved.

Podcast Powered By Podbean

Version: 20221013